TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pungi de unică folosință, interzise în Pakistan

Pungi de unică folosință, interzise în Pakistan

Interzicerea pungilor de plastic a început cu capitala țării, Islamabad, și zonele înconjurătoare.

Potrivit autorităților, acest lucru va contribui la reducerea poluării cu plastic, care a ajuns la „proporții catastrofale”. Cel puțin 55 de miliarde de pachete de unică folosință sînt utilizate anual în țară.
Pakistanul s-a luptat de mult cu abundența de pungi de plastic - țara folosește zeci de miliarde de pungi pe an. Estimările variază de la 55 de miliarde la 112 miliarde de pungi, iar gestionarea deşeurilor practic lipseşte.De mai bine de un deceniu, provinciile pakistaneze au interzis în mod repetat pungile de plastic de unică folosință fabricate din polietilenă, dar interdicţiile au fost ineficiente. Locuitorii nu au avut acces la alternative low-cost, cum ar fi pungi de plastic compostabile, iar poliția nu a fost în măsură să asigure respectarea interdicțiilor.


Guvernul de coaliție al premierului Imran Khan, care a fost la putere în ultimul an, speră că această reformă să poată schimba situația de mediu în ţară. Locuitorii riscă amenzi cu 70 USD pentru utilizarea pachetului. Amenzile sînt prevăzute pentru fabricarea pungilor de plastic, precum și pentru distribuția acestora.
„Pungile de plastic au fost interzise. Se preconizează că acestea pot fi utilizate în scopuri spitalicești, cu condiția prezentării la minister a unui plan de reciclare”, a declarat Hammad Shamimi, un oficial al Ministerului Schimbărilor Climatice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load