TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Prototipul rachetei Starship a explodat în timpul testării

Compania spațială privată americană SpaceX, deținută de inventatorului Elon Musk, a realizat lansarea și aterizarea celui de-al zecelea prototip al navei spațiale interplanetare Starship.

Un prototip al vehiculului de lansare Starship dezvoltat de SpaceX a explodat la cîteva minute după aterizare în timpul testelor de zbor. Despre aceasta a anunțat miercuri, 3 martie, The New York Times.

Racheta a fost lansată cu succes și a urcat la o altitudine predeterminată de aproximativ 10 km. Apoi a coborît în poziție orizontală și apoi a început o întoarcere controlată pe Pămînt. Starship a pornit din nou motoarele pentru a reveni la poziția verticală, și a coborît încet pe platforma de aterizare, transmite korrespondent.net.

Cu toate acestea, potrivit NYT, după aterizare, racheta s-a pomenit într-o poziție înclinată și a explodat cîteva minute mai tîrziu.

"Aceasta a fost a doua încercare într-o singură zi de a lansa un prototip al Starship. Lansarea Primului SpaceX s-a încercat cu cîteva ore înainte de asta, dar cu o fracțiune de secundă înainte de lansare, computerele de la bord au trimis un semnal despre o problemă cu motorul", scrie ziarul.
Starship a fost dezvoltat pentru zboruri pe Lună și Marte.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load