COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7831
Criza energetică stiri: 509

Primul film în spațiu. Cum e posibil?

6 oct. 2021,, 02:00   Ştiinţă şi IT
1499 2

Filmarea primului film de ficţiune pe orbită va fi o ''experienţă'' care va îmbogăţi cunoştinţele cinematografice şi spaţiale, a apreciat luni, în ajunul decolării, echipa rusă care urmează să participe la acest proiect.

Este o experienţă'', a rezumat regizorul filmului, Klim Chipenko. ''Nu am la cine să apelez pentru sfaturi. Nu am niciun cameraman pe care să-l întreb cum să filmez în lumina ferestrei'', a adăugat el în cursul unei conferinţe de presă.

Chipenko, în vîrstă de 38 de ani, şi actriţa Iulia Peressild, în vîrstă de 37 de ani, vor decola marţi de la Cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), unde vor avea 12 zile pentru a filma înainte de a reveni pe Pămînt.

Lungmetrajul, intitulat provizoriu ''Vyzov'' (''Provocarea'' sau ''Apelul'', în limba rusă), va prezenta o femeie doctor trimisă în spaţiu pentru a salva viaţa unui cosmonaut.

Această misiune cinematografică pe orbită a fost anunţată în septembrie, la cîteva luni după ce NASA a dezvăluit un proiect de film cu actorul american Tom Cruise.

Actriţa Iulia Peressild, care a urmat împreună cu regizorul o pregătire riguroasă, a estimat luni că profesiile de actor şi cosmonaut sun ''două lucruri opuse''.

''Vom vedea dacă pot combina cele două'', a adăugat ea.

Filmarea va necesita îndeplinirea mai multor provocări tehnice. Chipenko va trebui astfel să aibă singur grijă de cameră, sunet şi lumină şi să compună dimensiunea relativ mică a segmentului rusesc al ISS.

''Vom vedea ce este posibil să filmăm în aceste condiţii'', a spus regizorul, adăugînd: ''Unele lucruri vor reuşi, altele nu''.

Trei cosmonauţi profesionişti staţionaţi pe ISS vor juca, de asemenea, în film.

''Scenariul se schimbă tot timpul şi îmi reînvăţ replicile, este foarte greu'', a afirmat glumind comandantul misiunii, Anton Chkaplerov.

Potrivit lui, această călătorie va fi, de asemenea, un test pentru a evalua posibilitatea de a trimite non-profesionişti în spaţiu în viitor, în caz de urgenţă medicală, de exemplu.

Actriţa şi regizorul au fost instruiţi în patru luni şi ''s-ar putea să putem scurta şi mai mult pregătirea unui specialist pentru a-l trimite în spaţiu'', a spus, de asemenea, Chkaplerov.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X