Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Pretinsa clinică secretă a lui Hitler găsită în Insulele Canare

11 mar. 23:30   Ştiinţă şi IT
954 0

În Insulele Canare a fost găsit un posibil refugiu al liderului Germaniei naziste, Adolf Hitler. Potrivit presupunerilor, vila a servit drept o clinică secretă, unde Fuhrer, după înfrîngerea în cel de-al Doilea Război Mondial, a suferit o intervenție chirurgicală plastică, după care a plecat în America de Sud. Acest lucru a fost relatat de publicația The Sun cu referire la programul Secret Nazi Bases.


Autorii ediției au vizitat Villa Casa Winter, care se află pe faleza de la periferia sudică a Fuerteventura. În interiorul clădirii turnului, au fost găsite încăperi cu gresie similare unui crematoriu și unei săli de operație, precum și un tunel. Cercetătorii consideră că Hitler și-a înscenat sinuciderea și la sfîrșitul lunii aprilie 1945 a fost dus în Insulele Canare. El ar fi ajuns la vilă împreună cu secretarul Martin Bormann și medicul Josef Mengele. Specialiștii i-au schimbat aspectul, după care naziștii au plecat în Brazilia și Argentina pentru a scăpa de justiție.


Moșia a fost construită de inginerul german Gustav Winter. Potrivit zvonurilor, proiectul a fost finanțat de naziști, iar în timpul războiului, în buncărele de sub construcție erau plasate submarinele. Cu toate acestea, Winter a negat astfel de presupuneri, menționînd că construcția casei a fost finisată după război. Materialele de arhivă vizînd obiectul au fost studiate și de publicistul austro-german Alex Pir. Într-o conversație cu publicația, el a spus că Winter era asociat cu naziștii, dar casa lui era destinată familiei, iar camera cu gresie servea drept bucătărie. Cu toate acestea, soția inginerului a dus un stil de viață izolat și a refuzat să se mute.


În prezent, în vilă locuiește Pedro Fumero. Potrivit actualului proprietar, la construcția casei au participat rudele sale. Fumero a sugerat că clădirea ar avea legături cu operațiunile militare, citînd povestirile rudelor despre sosirea militarilor în timpul lucrărilor pe șantier. Proprietarul este sigur că casa „ascunde multe secrete” și nu a fost destinată divertismentului.


În iunie 2020, Austria a dezvăluit planurile de „neutralizare” a unei case din Braunau am Inn, locul de naștere al lui Adolf Hitler. Atunci s-a decis că clădirea va fi renovată și transformată într-o secție de poliție. Pentru lucrări se preconiza să se cheltuiască peste 5 milioane de dolari, reconstrucția urma să fie finalizată pînă în 2023.

4
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий