TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Plastic reciclabil, creat din deșeuri de banane

Oamenii de știință din Australia au prezentat o nouă modalitate de a produce plastic ecologic din deșeurile de banane. El poate fi reciclat complet de pînă la trei ori fără a pierde calitățile, iar în pămînt se descompune pe cale organică.


Cercetătorii de la Universitatea South Wales (UNSW) din Australia au remarcat că cultivarea bananelor este un proces foarte risipitor, deoarece la cultivarea alimentelor sînt folosite doar 12% din plante. Pseudostemele - tulpinile verticale care servesc drept crengi funcționale, alcătuiesc cea mai mare parte a plantei, care este pur și simplu aruncată.


Prin urmare, cercetătorii au creat un nou proces de reciclare a deșeurilor.
Ei au tăiat pseudostemele în bucăți, apoi le-au uscat într-un cuptor la temperatură ridicată și le-au mărunțit într-o pulbere fină. Apoi au spălat praful folosind un tratament chimic ușor. Această etapă izolează nanoceluloza de restul prafului. Anume din această nanoceluloză au fost create foile de plastic.Produsul finit are o consistență similară cu hîrtia de pergament. Poate fi folosit la producerea pungilor sau ambalajelor pentru produsele alimentare. Ecoplasticele pot fi procesate complet de pînă la trei ori fără a-și pierde calitatea, iar în pămînt se descompun organic. În plus, testele de laborator arată că materialul nu elimină compuși dăunători în produsele alimentare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri