COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Planeta Marte a fost acoperită de un scut de gheață, nu de rîuri

Oamenii de știință din SUA au presupus că o parte din depresiunile de pe Marte au apărut nu din cauza rîurilor, ci datorită scutului de gheață. Aceste condiții au păstrat, de asemenea, o posibilă viață pe planetă.


Un nou studiu al Universității British Columbia constată că majoritatea adînciturilor de pe suprafața planetei Marte au apărut din cauza topirii scutului de gheață, nu a cursului rîurilor. Aceste date contrazic teoria că în antichitate Marte a fost "caldă și umedă", iar pe planetă erau rîuri, ploi și chiar oceane întregi.


Simulările climatice ale cercetătorilor au arătat că clima în perioada antică a planetei Marte a fost mai rece decît se crede, în special în timpul formării rețelei adînciturilor. Cercetătorii de la Universitatea din British Columbia au emis ipoteza că aceste adîncituri au apărut sub gheață din cauza acumulării de apă.


Acest mediu a contribuit, de asemenea, la îmbunătățirea condițiilor pentru supraviețuirea unei posibile vieți antice pe Marte. Scutul de gheață oferă o mai mare protecție și stabilitate, precum și adăpostește împotriva radiațiilor solare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load