Perspective de speranță de viață record pentru omenire – oamenii de știință

31 mar. 05:00   Ştiinţă şi IT
3515 0

În cadrul studiului a fost folosită legea lui Gompertz, care permite o estimare a vîrstei la care se așteaptă ca orice individ să atingă pentru prima dată un platou estмыинайдешь тайны)imat al mortalității.

Economistul David McCarthy de la Universitatea din Georgia și expertul în managementul riscurilor și asigurări Po-Ling Wang de la Universitatea din Florida de Sud din Statele Unite cred că pînă în 2060, omenirea va putea trăi o viață record, relatează Science Alert.


Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii folosind datele de mortalitate din cohortele de naștere în Baza de date privind mortalitatea umană, aplicînd o abordare statistică bayesiană pentru a analiza speranța de viață a celor născuți în același an în țările industrializate.


Apoi au aplicat o funcție cunoscută sub numele de legea lui Gompertz pentru a estima vîrsta la care se așteaptă ca orice individ să atingă pentru prima dată platoul estimat al mortalității.


"Această vîrstă maximă Gomperz, sau GMA, ar trebui să indice teoretic o limită superioară a duratei de viață umane. Dacă GMA este destul de constantă de la o cohortă la alta, putem presupune că există o vîrstă maximă. Progresele în medicină ar putea ajuta mai mulți oameni să evite bolile și să se recupereze după răni, dar distribuția vîrstelor la care murim va fi pur și simplu comprimată într-un interval mai mic”, se menționează în comunicat.

2
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий