TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Pe insula Lesbos au fost descoperite ruine antice de marmură

Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de restaurare, efectuate de specialiști în zona Kato Castro.


Arheologii greci, în timpul săpăturilor în complexul palatului antic Mytilene de pe insula Lesbos au descoperit rămășițele unor porți de marmură care duceau în interiorul unui palat. Acest lucru este menționat pe site-ul Ministerului Culturii și Turismului din Grecia.


Este vorba despre un palat, care a fost construit în perioada bizantină. Astăzi acesta este principalul monument istoric al orașului Mytilene.
Autoritățile locale intenționează să transforme obiectul într-o "atracție turistică". În special, se presupune crearea unei piste de biciclete care să conducă spre descoperire.


Se știe că traseul va trece prin cea mai veche baie găsită pe insula Lesbos. După cum s-a menționat pe site, anume lîngă ea a fost descoperită o parte din zidul robust al cetății, precum și porțile din marmură. Potrivit oamenilor de știință, ambele obiecte descoperite datează din perioada bizantină timpurie. S-a stabilit că înălțimea porții era de 3,2 metri, iar lățimea - de 2,05 metri. Lungimea coridorului care conducea spre palat era exact de doi metri.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load