COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Paraziții trebuie salvați

Un grup internațional de oameni de știință a declarat că paraziții trebuie protejați. Aproximativ zece cei mai de vază ecologiști, inclusiv reprezentanți ai Universității din Washington, au publicat un plan global de conservare a paraziților.


Spre deosebire de multe mamifere, pești și păsări care sînt protejate de asociații internaționale și activiști, paraziții sînt considerați ceva ce trebuie de distrus.


Cu toate acestea, doar 4% dintre paraziții cunoscuți pot infecta oamenii: majoritatea îndeplinesc de fapt importante funcții, cum ar fi reglementarea populațiilor în sălbăticie.


Autorii propun 12 obiective pentru următorul deceniu, care pot contribui la conservarea biodiversității paraziților prin combinația cercetării, propagandă și management.


Poate că cel mai ambițios obiectiv este de a descrie jumătate din paraziții din lume în următorii 10 ani. Cercetătorii subliniază că niciunul dintre paraziții care infectează oamenii sau animalele de companie nu este inclus în planul lor de conservare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load