COVID-19 în MOLDOVA

Opțiuni de restabilire post-pandemice vor afecta clima

Opțiuni de restabilire post-pandemice vor afecta clima

Potrivit studiului, dacă la aprobarea planul de restabilire post-pandemică vor fi luate în considerare soluțiile favorabile pentru clima terrei, cercetările ar putea contribui semnificativ la combaterea încălzirii globale. Informațiile despre studiul sînt publicate pe site-ul Universității Leeds din Marea Britanie.


Cercetătorii avertizează că, chiar dacă se mențin anumite măsuri de izolare înainte de sfârșitul anului 2021, temperaturile globale vor fi cu aproximativ 0,01 °C mai mici decât se așteptau până în 2030.


De asemenea, cercetătorii sînt de părere că menținerea unor restricții de izolare pînă la sfîrșitul anului 2021, temperaturile globale se vor micșora cu aproximativ 0,01 °C decît cele așteptate în anul 2030.Cu toate acestea, studiul internațional condus de Universitatea din Leeds confirmă faptul includerii măsurilor de politică climatică în planul de redresare economică va împiedica creșterea temperaturilor cu 50%.


Măsurile adoptate ajută la evitarea riscurilor și consecințelor grave care pot apărea la creșterea temperaturii.


”Alegerea făcută ne poate oferi o șansă bună de a evita încălzirea suplimentară de 0,3 °C, așteptată în anul 2050. Acest lucru poate însemna diferența dintre succes și eșec atunci cînd merge vorba de a preveni schimbările climatice periculoase”, a precizat Pierce Forster.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load