Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Opinie: Din cauza faptului că știința este comercializată, adevărul este foarte greu de găsit

15 apr. 2020,, 10:15   Ştiinţă şi IT
3672 1

Din cauza faptului că știința este comercializată, adevărul este foarte greu de găsit acolo.

De această părere este omul de știință rus, embriologul, evoluționistul, paleo-neurologul, doctorul în științe biologice, profesorul universitar, șeful laboratorului de dezvoltare a sistemului nervos al Institutului de morfologie umană a Academiei Ruse de Științe, Serghei Saveliev, transmite Noi.md.

El a menționat că orice afirmație științifică trebuie confirmată în multe laboratoare care nu sînt pline cu escroci.

"Vă amintiți cînd au fost descoperite celulele stem, atunci au ieșit imediat 200 de mii de articole despre faptul că și noi facem celule stem. După declarațiile de clonare - au ieșit alte 200 de mii de articole, pentru că toată lumea vrea să se agațe în această "tortă", numită grant. În știință există un număr enorm de oameni de știință înfometați care sînt gata să confirme orice prostii. Întrebarea este: pentru cîți bani?"- a subliniat profesorul Serghei Saveliev.

Potrivit lui, sistemul de granturi ucide știința pur și simplu și se implantează artificial în țară. El face din oamenii de știință antreprenori financiari care încearcă să vîndă orice prostii, orice declarație răsunătoare se transformă într-un grant. Dar dacă vor primi niște bani?


Omul de știință a reamintit că 10-15 ani toți se ocupau cu celulele stem, iar acum nici măcar nu iau articole despre asta.

El a subliniat că, datorită faptului că știința este comercializată, adevărul este foarte greu de găsit acolo, deoarece este pur și simplu neprofitabil.

"Aș putea declara că celulele stem există și să mă hrănesc 20 de ani din granturi, deoarece eu însuși sînt embriolog. Este cea mai bună afacere. Primește granturi, trăiește bine. Dar dacă spui că aceasta este o minciună, atunci tu trădezi întreaga reputație științifică. Toți acei escrocii care de obicei stau prin Academii, guverne, încep să te "preseze", pentru că acest lucru le împiedică afacerea. Tu îți aduci focul asupra ta, te privezi de granturi, de bani și ți se "oprește oxigenul" peste tot unde ajung mîinile lor. De aceea, oamenii cinstiți sînt foarte puțini. Iar escroci, populiști, repetitori a tot ceea ce se face în Occident sînt mulți", - a spus Serghei Saveliev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий