TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Oamenii de știință: temperatura aerului influențează transmiterea coronavirusului

Oamenii de știință de la Universitatea din Louisville, Universitatea Johns Hopkins și Centrul Comun de inteligență artificială al Ministerului Apărării al SUA au descoperit că temperatura aerului afectează în mod direct probabilitatea transmiterii coronavirusului SARS-CoV-2. Despre acest lucru s-a anunțat într-un articol publicat în revista PLOS ONE.

Cercetătorii au comparat datele zilnice privind temperaturile scăzute și cazurile raportate de COVID-19 în 50 de țări din emisfera nordică între 22 ianuarie și 6 aprilie 2020. S-a dovedit că, odată cu creșterea temperaturii aerului, creșterea cazurilor noi de COVID-19 scade. Astfel, la o temperatură cuprinsă între 0 și 37 de grade Celsius, creșterea cu 1,8 grade reduce creșterea cazurilor noi de infecție cu un procent, transmite lenta.ru.

Specialiștii au ajuns la concluzia că, în lunile de vară, transmiterea COVID-19 încetinește, la fel ca și alte virusuri respiratorii sezoniere. Cu toate acestea, asupra micșorării numărului de cazuri noi influențează și alți factori, inclusiv izolarea socială și distanțarea. Se știe că în lunile de vară ale anului 2020 în SUA a existat o creștere a cazurilor, însă oamenii de știință cred că, dacă temperaturile de vară ar fi fost mai scăzute, cazuri noi ar fi fost mult mai multe.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load