Oamenii de știință: persoanele căsătorite sînt mai fericite decît cele necăsătorite

Oamenii de știință: persoanele căsătorite sînt mai fericite decît cele necăsătorite

Bărbații și femeile căsătorite se simt mai fericiți decît persoanele singure, chiar dacă în timp, sentimentul pozitivității căsătoriei se diminuează.


Cei căsătoriți sau care trăiesc în perechi simt o mai mare satisfacție, decît oamenii singuri, conform unui studiu recent realizat de cercetători canadieni și publicat în Journal of Happiness Studies.


Pentru analiza stării morale și psihologice a locuitorilor din Regatul Unit, au fost analizate mai multe date privind modul în care cetățenii țării își evaluează statutul. Primul a inclus date ale sondajului din 30.000 de gospodării care și-au evaluat statutul la toate etapele căsătoriei, începînd cu primele zile. În al doilea rînd, au fost analizate faptele a aproximativ 350 de mii de britanici.


În rezultat, oamenii de știință au reușit să identifice sentimentele de fericire pentru diferitele grupuri, în funcție de vîrstă și conform duratei relațiilor dintre persoanele căsătorite.


Cercetătorii au constatat că cea mai mare satisfacție de la viață manifestă oamenii căsătoriți. Și, deși în timp, sentimentul pozitivității căsătoriei scade treptat, bărbații și femeile căsătorite se simt mai fericiți, decît cei singuratici. Interesant că o precondiție pentru o căsătorie de succes este, de asemenea, un nivel ridicat de mulțumire de viața.


Totodată, odată cu înaintarea în vîrstă crește senzația de fericire a cuplurilor căsătorite, deoarece oamenii simt sprijinul reciproc.


Anterior, oamenii de știință din Statele Unite ale Americii au numit singurătatea și izolarea socială ca fiind cea mai mare amenințare pentru om.


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load