COVID-19 în MOLDOVA

Oamenii de știință elvețieni au învățat să imprime obiecte 3D în cîteva secunde

Oamenii de știință elvețieni au învățat să imprime obiecte 3D în cîteva secunde

Oamenii de știință de la școala Politehnică Federală din Lausanne (EPFL) au dezvoltat o metodă care permite imprimarea obiectelor 3D într-un timp record.

Noua tehnică ajută la tipărirea chiar și a obiectelor mari în cîteva secunde. Dacă modelul obișnuit taie sute de straturi orizontale 2D și le crește încet strat după strat, atunci în acest caz procesul are loc imediat și de o mie de ori mai repede decît înainte.

Noua tehnică permite imprimarea obiectelor prin prelucrarea cu laser a smoalei fotosensibile. Oamenii de știință au folosit o tehnică topografică utilizată de obicei în radiografie și ultrasunete. Lumina laser este modulată de cipul DLP, ea acoperă întregul volum de asamblare, iar recipientul cu smoală se rotește și este expus luminii. Laserul proiectează un model în diferite unghiuri de rotație care se sincronizează cu smoala rotativă și în câteva secunde poate confecționa întregul model
Noua metodă poate fi utilizată în medicină și biologie. Ea va permite crearea unor obiecte moi, cum ar fi țesuturi, organe sau aparate auditive.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load