COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de știință au găsit șoareci la o înălțime record

Oamenii de știință din SUA au găsit șoareci la o altitudine de 6,7 km. Acesta este un indicator record al altitudinii de trai pentru orice specie de mamifere de pe Pămînt.


În 2019, cercetătorii au anunțat că au găsit un mamifer capabil să trăiască la cea mai mare altitudine din lume. Acesta s-a dovedit a fi un șoarece galben-mare, care a fost observat pe vîrful muntelui Llulyayliaco - cel mai înalt vulcan activ istoric din lume, situat între Argentina și Chile.


Oamenii de știință nu au presupus că mamiferele ar putea trăi atît de sus în munți. La o altitudine de 6,1 km nu există vegetație și șoareci nu au cu ce să se hrănească. În același timp, la marginea deșertului Atacama plouă foarte rar, iar temperatura scade uneori sub minus 24 de grade Celsius. "Acest mediu este foarte dușmănos și noi nu putem să înțelegem cum și de ce șoarecii trăiesc mereu aici", a declarat Jay Stortz, biolog la Universitatea din Nebraska.


Cercetarea publicată pe serviciul BioRxiv este începutul unei căutări științifice pentru a înțelege modul în care aceste animale se adaptează la astfel de condiții dure și supraviețuiesc în ele. Rezultatele lor pot ajuta oamenii de știință să înțeleagă modul în care alte creaturi se adaptează condițiilor extreme și pot avea chiar aplicații medicale pentru persoanele cu nivelul de oxigen scazut.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load