COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au găsit o modalitate ușoară de a plăcea copiilor

Oamenii de știință au găsit o modalitate ușoară de a plăcea copiilor

Deja la o vîrstă de șase luni, copiii înțeleg cînd adulții îi copiază. În plus, copiii îi simpatizează mai amult pe imitatori: le zîmbesc mai mult și se uită mai mult la ei, scrie Science Daily, citînd un studiu publicat în PLoS ONE.


Acest lucru a stabilit un experiment realizat de un grup de psihologi de la Universitatea Lund (Suedia) cu 16 copii de 6 luni.
"Mamele au fost destul de surprinse să vadă că copiii lor participă cu bucurie la jocurile de imitare cu un străin", a menționat autorul principal al studiului, Gabriela — Alina Sausiuc.


S-a dovedit că bebelușii s-au uitat mai mult la experimentatori și le-au zîmbit atunci cînd ei au repetat în totalitate comportamentul lor. De asemenea, copiii au verificat dacă coincidența a fost întîmplătoare sau intenționată: dacă psihologul a lovea cu mîna pe masă după copil, el a repetat această acțiune de mai multe ori. Acest lucru, potrivit autorilor experimentului, confirmă faptul că bebelușii sînt conștienți de legătura dintre propriul comportament și comportamentul celuilalt.Oamenii de știință au ajuns la concluzia că imitația poate fi foarte eficientă atunci când este necesar de atras interesul copilului și de stabilit un contact cu el.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load