COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au filmat „nașterea” virușilor

Oamenii de știință au filmat „nașterea” virușilor

Anterior, asamblarea virusului nu era disponibilă pentru monitorizarea în timp real din cauza dimensiunilor sale prea mici.

Oamenii de știință au filmat pentru prima dată „nașterea” virusului. Realizarea aparţine specialiștilor de la Școala Harvard de Inginerie și Științe Aplicate „John Pauls”, potrivit site-ului web al școlii.

Experții au creat o metodă care oferă posibilitatea de a vedea asamblarea virusului în timp real. Acest lucru era anterior imposibil din cauza dimensiunilor minuscule ale materiilor prime și ale produselor, precum și a interacțiuni foarte slabe dintre ele.


Oamenii de știință au ales să studieze virusuri ARN monocatenare. Dimensiunea sa este de doar 30 nanometri în diametru, iar virusul în sine constă dintr-un fragment de ARN, aproximativ 3600 nucleotide și 180 de proteine identice.

Pentru a vedea modul în care proteinele formează structura capsidei hexagonale sau pentagonale, specialiștii au folosit microscopie de dispersare interferometrică. Esența metodei este că lumina dispersată de obiect creează o pată întunecată în raza de lumină.

Videoclipul nu vă permite să vedeți structura virusului, dar arată dimensiunea membranei sale şi schimbarea acesteia în timp.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load