COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de știință au explicat de ce boabele de orz se înnegresc

Oamenii de știință au explicat de ce boabele de orz se înnegresc

Oamenii de știință ruși, în colaborare cu colegii străini, au urmărit apariția pigmentului întunecat în procesul de creștere a bobului de orz.

Analiza chimică a pigmentului din boabe a arătat că melanina este responsabilă pentru formarea culorii negre. Observațiile procesului de dezvoltare a spicului au arătat că negrul apare, iniţial, pe boabele din partea superioară a spicului. Pe măsură ce se maturiza, negrul se răspîndea pe tot spicul.

Analiza boabelor la microscop a arătat că pigmentul întunecat apare pentru prima dată în coaja de protecție a bobului - pericarp. O examinare mai atentă a arătat că erau colorate plastidele. Cu ajutorul unui laser, clorofila a fost găsită în aceste organule, care a fost distrusă în timpul dezvoltării boabelor, lăsînd doar melanina în celule. Rezultatele studiului sugerează că cloroplastele conțin o enzimă cheie pentru sinteza melaninei, precum și precursorul său chimic. De asemenea, s-a dovedit pentru prima dată că la plante sinteza melaninei se realizează intracelular, ca și la animale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load