COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de știință au descoperit cum a fost adevărata paleodietă

Oamenii de știință au descoperit cum a fost adevărata paleodietă

Un nou studiu presupune că alimentele pe care oamenii străvechi din Norvegia le mîncau conțineau metale toxice.

Dieta paleolitică (dieta din epoca de piatră) presupune renunțarea la alimentele și cerealele prelucrate și consumarea numai acelor alimente cum ar fi carnea, peștele și semințele — ceea ce era disponibil pentru strămoșilor noștri în epoca paleolitică.

Acum, un nou studiu a descoperit faptul că în perioada paleolitică, oamenii antici consumau alimente care conțineau metale periculoase. Contaminanții au intrat în alimente de milenii, potrivit cercetătorilor. De exemplu, în 2015, cercetătorii au anunțat că codul prins în largul coastei Americii de Nord cu aproximativ 6500 de ani în urmă de oameni din epoca de piatră conținea cantități mari de mercur.


Cercetătorii consideră că creșterea nivelului mării a fost cauza contaminării lanțului alimentar. Nu este încă clar cît de mult paleodieta preistorică a afectat sănătatea oamenilor. Dieta ar putea include o mulțime de fructe sau carne de cerb și iepuri, ceea ce ar slăbi acțiunea metalelor grele. De asemenea, în epoca paleolitică, oamenii ar putea să nu trăiască atît de mult încît să simtă efectul acumulării de substanțe toxice în organism.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load