COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au descoperit că jumătate de Pămînt nu a fost afectată de oameni

Oamenii de știință au descoperit că jumătate de Pămînt nu a fost afectată de oameni

Potrivit unui studiu realizat de un grup de oameni de știință internaționali condus de Societatea geografică națională din Washington și Universitatea din California, Davis, aproximativ jumătate din teritoriile planetei Pămînt nu au fost afectate grav de oameni.

Din evidență nu fac parte terenurile care sunt situate în permafrost.


Studiul a comparat patru hărți globale cu teritoriile de utilizare artificială a terenurilor. Acestea sînt solurile procesate, cultivate de oamenii. Cea mai afectată jumătate a terenurilor include orașele, terenurile arabile, locurile de creștere intensă a animalelor și teritoriile de extragere a mineralelor.Terenurile neatinse ajută la purificarea aerului și a apei, la reciclarea nutrienților, la creșterea fertilității solului și la distrugerea deșeurilor. Toate activitățile de menținere a acestor teritorii sînt evaluate în trilioane de dolari anual.


Cele mai mari zone cu intervenție scăzută a omului sînt pădurile boreale, tundrele din Asia de Nord și America de Nord, precum și deșerturile mari precum Sahara. Aceste zone tind să fie mai reci sau mai uscate, de aceea ele sînt cel mai puțin potrivite pentru agricultură.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load