COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au descoperit bacterii capabile să lupte împotriva substanțelor cancerigene

Oamenii de știință au descoperit bacterii capabile să lupte împotriva substanțelor cancerigene

Oamenii de știință au găsit bacterii capabile să lupte împotriva substanțelor cancerigene din emisiile industriale și de uz casnic care se formează la arderea cărbunelui, gazului, petrolului și deșeurilor.


Bacteriile în cauză au fost găsite în pămînt și au primit numele de madseniana. Ele aparțin genului Paraburkholderia, dar reprezintă o specie unică capabilă să descompună hidrocarburile aromatice policiclice de dragul liginei - componenta de bază a biomasei vegetale și a substanțelor organice conținute în pămînt.Carbonul aromatic policiclic (HAP) este un poluant organic al solului și al aerului. Studiile privind efectul substanței asupra organismului omului au arătat că acesta este cancerigen, adică duce la dezvoltarea cancerului.


În cadrul cercetării, oamenii de știință au descoperit că madseniana intră în relație simbiotică cu copacii — ei dau bacteriilor carbon, iar acestea, la rîndul lor, descompun substanțele organice din pămînt, eliberînd substanțe nutritive, precum azot și fosfor, pentru alimentarea copacilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load