COVID-19 în MOLDOVA

Oamenii de știință au creat sticlă plastică pentru ecrane flexibile

Oamenii de știință au creat sticlă plastică pentru ecrane flexibile

Fizicienii de la Universitatea din Tampere din Finlanda au creat pelicule subțiri de alumină sticloasă care pot fi comprimate, întinse și îndoite.

În viitor, acest material va servi pentru producerea de ecrane durabile și flexibile pentru smartphone-uri. Cu toate acestea, autorii studiului observă că, în forma sa actuală, metoda nu poate fi utilizată pentru a crea produse la scară largă. Lucrarea a fost publicată în revista Science.

Cercetătorii au găsit o modalitate de a combina duritatea și rezistența într-un singur material. Au creat sticlă din alumină amorfă. În timpul testării, s-a dovedit că un astfel de material este capabil să se întindă și să se comprime plastic fără a crăpa dacă a fost inițial lipsit de defecte.


Producția acestui tip de sticlă este un proces laborios și scump, prin urmare, pînă în prezent tehnologia există doar la nivel de laborator. În viitor, cercetătorii intenționează să găsească o modalitate de a simplifica și reduce costul producției lor, astfel încît materialul să poată fi utilizat la fabricarea de ecrane pentru electronice și alte produse.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load