COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au creat cărămizi din resturi de plastic

Oamenii de știință au creat cărămizi din resturi de plastic

Oamenii de știință au creat cărămizi din deșeuri de plastic, deșeuri de fibre vegetale și nisip. Produsele rezultate nu sînt mai inferioare după proprietățile mecanice decît cărămizile din lut, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Flinders.


Industriei construcțiilor îi revin aproximativ 18% din emisiile globale de dioxid de carbon. O mare parte din aceste emisii provin de la anumite materiale de construcție, cum ar fi cimentul.


În activitatea lor, cercetătorii au reciclat deșeurile din PVC, precum și materiile prime vegetale, creînd din acestea un cauciuc sub formă de praf, din care pot fi produse atît cărămizi, cît și ciment pentru construcții. Substanța poate fi supusă încălzirii, comprimării și întinderii. Acest lucru va permite utilizarea acesteia în diferite domenii, de la construcție la reparații auto."Noua metodă de reciclare și noile materiale compozite reprezintă un pas important în crearea materialelor de construcție ecologice. Cauciucul nostru polimeric poate fi măcinat și reciclat în mod repetat", notează autorii studiului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load