COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au aflat de ce este bine ca copiii să se joace cu tatăl lor

Oamenii de știință au aflat de ce este bine ca copiii să se joace cu tatăl lor

Copiii cu care tații s-au jucat adesea la o vîrstă fragedă, și-ar putea controla mai ușor comportamentul și emoțiile la o vîrstă mai înaintată, anunță The Guardian.


Un studiu realizat de Facultatea de educație a Universității din Cambridge și Fundația LEGO a arătat cum jocurile în care mamele și tații se joacă cu copii de 0 - 3 ani influențează dezvoltarea ulterioară a copilului.


S-a dovedit că tații aleg de cele mai multe ori jocuri active atunci cînd își petrec timpul cu copiii, cum ar fi gîdilarea, alergatul și plimbarea pe spate. În baza unei analize a datelor a 78 de studii efectuate în principal în Europa sau în SUA în perioada 1977 - 2017, oamenii de știință au ajuns la concluzia că astfel de activități îi ajută pe copii să învețe să-și controleze sentimentele."Jocul fizic creează situații distractive și interesante în care copiii trebuie să aplice autoreglarea", notează unul dintre autorii studiului, Paul Ramchadani, profesor la Universitatea din Cambridge. - Este un mediu sigur în care copiii pot practica cum să reacționeze la anumite acțiuni. Dacă vor reacționa incorect, ei pot fi certați, dar nu foarte mult, iar data viitoare își pot aminti că trebuie să se comporte diferit".


De aceea trebuie de "variat tipurile de jocuri cu copiii", adaugă expertul, menționând că jocuri active pot iniția și mamele.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load