COVID-19 în MOLDOVA

O specie de cîini, considerată dispărută de o jumătate de secol, a fost descoperită în munții din Papua Noua Guinee

O specie de cîini, considerată dispărută de o jumătate de secol, a fost descoperită în munții din Papua Noua Guinee

Rasa antică a cîinelui cîntăreț de Noua Guinee, care scoate un sunet unic, un „urlet de lup cu tonuri de cântec de balenă”, a reapărut în Papua Noua Guinee, după ce s-a crezut că a dispărut acum 50 de ani.


La exterior cîinii cîntăreți din Noua Guinee se aseamănă foarte mult cu dingo australieni, doar că în versiune redusă.


În prezent, nu trăiesc mai mult de 300 de exemplare în captivitate, iar în sălbăticie se credea a fi dispărut încă din anii 1970, în condițiile în care rasa și-a pierdut o mare parte din structura genetică din cauza consangvinității extinse.Cercetatorii au identificat cel putin 15 exemplare, masculi, femele si pui in varsta de aproximativ 3 pana la 5 luni. Haita traieste izolata la altitudini de 3.700 - 4.600 de metri deasupra nivelului marii.

Gratie unei prelevări de materii fecale, echipa a analizat ADN-ul unei femele, iar rezultatele au confirmat ca este vorba de un cîine sălbatic de Noua Guinee.


Potrivit cercetătorilor, cîinele sălbatic de Noua Guinee este cea mai rară si mai veche specie de canide încă în viață. De asemenea, spun ei, este cel mai bun exemplu si, probabil, ultimul al unei rase de caine care nu a fost influențată de creșterea si selectia oamenilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load