TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O nouă modalitate de a crește eficiența bateriilor solare bazate pe perovskit

O nouă modalitate de a crește eficiența bateriilor solare bazate pe perovskit

Oamenii de știință au prezentat o nouă modalitate de a crește eficiența bateriilor solare bazate pe perovskit. Pentru acest lucru, ei folosesc lasere rapide care ajută la determinarea celor mai „unite” materiale care interacționează cel mai bine cu perovskitul.


Oamenii de știință de la Nanyang University of Technology (Singapore), în colaborare cu Universitatea din Groningen (Olanda), au creat o metodă de a analiza care perechi de materiale din panourile solare pe perovskite de generație nouă pot acumula cea mai multă energie. Aceasta ar putea crește eficiența dispozitivului cu pînă la 66%.
Pentru acesta, oamenii de știință au folosit lasere extrem de rapide pentru a observa cum se formează o barieră energetică atunci cînd perovskitul se unește cu materialul care extrage sarcina electrică. Elementul solar absoarbe lumina și o transformă într-o sarcină electrică, cu toate acestea, în acest proces, particulele de lumină au mai multă energie decît este necesară pentru a crea sarcini, de aceea eficiența acestor dispozitive este de obicei de 3-12%.Cercetătorii sînt siguri că bateriile solare bazate pe perovskit au o limită teoretică de eficiență mult mai mare. Aceștia au arătat că dacă încărcările „fierbinți” vor fi îndepărtate destul de repede, atunci acest lucru, împreună cu încărcările „reci” acumulate, ar putea duce la apariția unui purtător de elemente solare cu o eficiență teoretică de pînă la 66%.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load