X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O nouă descoperire de PROPORȚII a fost făcută în Egipt. Ce s-a găsit în 80 de sarcofage vechi de MII de ani

23 oct. 2020,, 06:00   Ştiinţă şi IT
8583 0

Arheologii egipteni au dezgropat alte 80 de sicrie vechi în vasta necropolă Saqqara, la sud de Cairo.

Ministerul Turismului și Antichităților a transmis, într-o declarație, că arheologii au găsit colecția de sarcofage colorate și sigilate îngropate în urmă cu mai bine de 2.500 de ani în necropola Saqqara.

Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem pentru Antichități, a declarat că au fost găsite peste 80 de sicrie.

Arheologii au găsit, de asemenea, statui din lemn colorate, aurite, a mai transmis ministerul, citat de Fox News.

Detalii despre noile descoperiri vor fi anunțate într-o conferință de presă care va fi ținută la celebra piramidă în trepte a faraonului Djoser.

Egiptul încearcă să-și popularizeze descoperirile arheologice într-un efort de a reînvia turismul, care a fost grav afectat în urma revoltelor din primăvara arabă din 2011, dar și de pandemia de coronavirus apărută anul acesta.


Prim-ministrul Mostafa Kemal Madbouly și Khaled al-Anani, ministrul Turismului și Antichităților, au vizitat zona și au inspectat noua descoperire, care a avut loc la puțin peste două săptămâni după ce au fost descoperite, în aceeași zonă din Saqqara, alte 59 de sarcofage sigilate, în cea mai mare parte cu mumii în ele.

La începutul lunii octombrie, în momentul anunțării celor 59 de sarcofage, ministrul Khaled al-Anani a afirmat profetic: „Astăzi nu este sfârșitul descoperirii, consider că este începutul marii descoperiri”.

Cel mai probabil, toate sarcofagele găsite la Saqqara vor ajunge la Marele Muzeul Egiptean, de pe platoul Giza, pe care oficialii speră să îl deschidă în 2021, după amânări repetate.

Situl Saqqara face parte din necropola vechii capitale egiptene Memphis, care include faimoasele piramide din Giza, precum și piramide mai mici din Abu Sir, Dahshur și Abu Ruwaysh.

Ruinele din Memphis au intrat în patrimoniul mondial UNESCO în anii 1970.

Platoul găzduiește cel puțin 11 piramide, dar și sute de morminte ale oficialilor antici și alte situri care provin din dinastia I (2920-2770 î.Hr.) și până în perioada coptică (395-642).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?