O maratonistă a traversat Australia de la nord la sud, în cinci luni, stabilind un nou record mondial

17 ian. 06:00   Ştiinţă şi IT
3138 0

Erchana Murray-Bartlett, în vîrstă de 32 de ani, și-a încheiat luni călătoria de 6.300 de kilometri, cu maratoane zilnice, reușind să ajungă în capătul de sud al continentului, scrie BBC.

Efortul maratonistei stabilește un nou record mondial pentru cele mai multe maratoane zilnice consecutive ale unei femei. Ea a strîns peste 70.000 de dolari americani, pentru organizația de conservare a mediului Wilderness Society. Murray-Bartlett alergă profesionist de ani, dar după ce a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a pus ochii pe un alt vis de-o viață.

Ea urma să alerge pe toată lungimea Australiei și urma să doboare recordul celor mai multe maratoane zilnice consecutive făcute de o femeie, record deținut de britanica Kate Jayden, care anul trecut a finalizat 106 maratoane în tot atîtea zile. Maratonista a alergat pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la criza de extincție cu care se confruntă fauna și flora din Australia. Erchana Murray-Bartlett a avut dificultăți încă de la început.

A avut trei accidentări în primele trei săptămîni, însă corpul ei a învățat să facă față. „Este copleșitor, sînt atît de încîntată”, a spus ea presei locale după ce a trecut linia de sosire la Melbourne. „Prezența a fost fenomenală și faptul că toată lumea alerga cu mine a făcut-o și mai specială”. În ciuda faptului că zilnic consumă între 5.000 și 6.000 de calorii, de aproximativ trei ori nevoile medii ale unei femei, nutriționista a scăzut în greutate.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий