X 
Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

O lumină bizară a apărut pe cerul unui oraș din Australia

22 iul. 03:00   Ştiinţă şi IT
1400 0

O invazie extraterestră? Sezonul cinci din Stranger Things? Un portal către alte lumi? Luminile roz „bizare” văzute pe cerul de deasupra orașului australian Mildura nu au fost, pînă la urmă, niciuna dintre variantele sugerate de oameni pe rețelele sociale.

Locuitorii din orașul Mildura au rămas uluiți miercuri seara, cînd pe cerul nopții a apărut o lumină strălucitoare, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„A fost foarte bizar”, a spus Tammy Szumowski. „Am vorbit la telefon cu mama mea, iar tatăl meu spunea că este sfîrșitul lumii.”

Însă, explicația a fost una banală. Compania farmaceutică Cann Group a confirmat că luminile veneau de la o fabrică locală de producere a canabisului medicinal.

„Plantele de canabis necesită spectre diferite de lumină pentru a crește”, a spus Rhys Cohen, purtător de cuvînt al companiei.


„O lumină cu spectru roșu este adesea folosită. În mod normal, instalația ar avea obloane care se coboară noaptea și, în viitor, vor bloca aceste lumini”, a precizat acesta.

În Mildura și în orașele din jur, oamenii s-au înghesuit în curțile din spate și pe verandele din față pentru a fotografia lumina bizară.

„Imaginația copiilor s-a dezlănțuit și, desigur, de vină erau extratereștrii. Eu și soțul meu am fost puțin mai optimiști”, a declarat o locuitoare din Mildura.

Andrew Kynaston era în drum spre casă cu soția sa cînd în jurul orei 18.30 au văzut luminile.

„Părea frumos și ciudat”, a spus el.

Kynaston este obișnuit să privească apusurile de soare, dar a spus că nu a văzut niciodată o priveliște ca aceasta.

„Am luat telefonul soției mele și am făcut cîteva fotografii”, a spus el. „Abia cînd am văzut comentariile mai tîrziu, am înțeles ce este”, a mai spus Kynaston.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав