Preşedintele stiri: 3607

O expoziție dedicată științei a fost deschisă la Biblioteca Națională

12 noi. 2022,, 03:00   Ştiinţă şi IT
1206 0

În contextul marcării Zilei Științei, eveniment organizat în cadrul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova a fost deschisă astăzi expoziţia de documente cu genericul ”Științele fundamentale pentru dezvoltare durabilă”, informează moldpres.md.

Potrivit organizatorilor, expoziţia are drept scop familiarizarea utilizatorilor cu rezultatele cercetărilor efectuate de cei mai notorii savanţi autohtoni și evoluția domeniilor științifice din R. Moldova; promovarea științei în contextul realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă din Agenda 2030; consolidarea gradului de conștientizare a publicului larg despre rolul științei pentru societățile pașnice și durabile.

Expoziţia cuprinde 100 de publicații din colecţiile bibliotecii: cărţi, reviste ştiinţifice acreditate în țara noastră, antologia invenţiilor, teze şi rezumate ale tezelor de doctorat ce reflectă cercetările în biblioteconomie.

Ziua Științei este sărbătorită în R. Moldova pe 10 noiembrie, începînd cu anul 2010, în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, marcată în aceeași zi. Acest demers internațional, inițiat de UNESCO, are drept obiectiv promovarea rolului științei în viața cotidiană a întregii societăți.

Expoziția va fi deschisă pînă la 28 noiembrie.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий