COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O etichetă inovatoare va indica produsele care s-au alterat în magazin

O etichetă inovatoare va indica produsele care s-au alterat în magazin

Oamenii de știință coreeni au inventat un sticker care va arăta care produse sînt alterate.

Studiul este publicat pe site-ul Wiley Online Library.

Deocamdată stickerul specialiștilor de la Institutul coreean de cercetare a tehnologiilor chimice (KRICT) indică alimentele care au fost depozitate cu o încălcare a regimului lor de temperatură, cum ar fi peștele înghețat, carnea, fructele și legumele — care au fost ulterior înghețate din nou.

Stickerul va începe să apară pe produs în cazul în care acesta a fost expus la o temperatură mai mare de 10 °C. Atunci cînd astfel de produse sînt expuse la temperatura camerei, bacteriile încep să se înmulțească destul de repede. Multe dintre ele nu afectează mirosul sau gustul, iar astfel de alimente au același aspect chiar și după ciclul de înghețare și dezghețare.


Dispozitivul reprezintă o peliculă din nanofibre. La o temperatură scăzută, structura sa rămîne stabilă, iar la temperatura camerei firele încep să se descompună și să se topească

Prețul unui astfel de sticker este foarte mic și poate fi produs destul de repede, de aceea oamenii de știință speră să scoată în curînd dispozitivul pe piața largă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load