COVID-19 în MOLDOVA

O descoperire în templul lui Taposiris Magna aruncă o lumină asupra locului înmormîntării Cleopatrei

O descoperire în templul lui Taposiris Magna aruncă o lumină asupra locului înmormîntării Cleopatrei

În templul antic al lui Taposiris Magna au fost descoperite două mumii de înalți demnitari care au trăit în timpul Cleopatrei. Descoperirea este descrisă de arheologi ca fiind "senzațională", deoarece arată importanța necropolei, anunță The Guardian.


Locul înmormîntării vestitei regine egiptene Cleopatra VI nu se cunoaște. Unii cred că a fost îngropată în Alexandria, unde s-a născut. Alții sugerează că ultimul său refugiu se află în templul antic al lui Taposiris Magna, construit de strămoșii ei, ptolemeii, în delta Nilului. O descoperire recentă vorbește în avantajul ultimei versiuni.


Deși camera de înmormântare a rămas neatinsă timp de 2000 de ani, mumiile s-au păstrat prost: în locul înmormîntării s-a scurs apa. Cu toate acestea, se poate observa că decedații au fost complet acoperiți cu o foaie de aur — un lux disponibil numai celor care aparțineau păturilor superioare ale societății. Poate că acești bărbați și femei au făcut parte din anturajul Cleopatrei. Potrivit unei versiuni, ei erau preoți, care la acel moment au jucat un rol-cheie în menținerea puterii faraonilor.Dr. Kathleen Martinez, care conduce săpăturile, este sigură că în Templul Taposiris Magna, mai devreme sau mai tîrziu, va fi găsit mormîntul Cleopatrei — deocamdată doar o mică parte din ea este investigată.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load