TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

O cometă a luminat cerul din Australia

Mai mulţi rezidenţi din statul australian Queensland au publicat pe reţelele de socializare înregistrări video ale unei apariţii luminoase pe cer în noaptea de joi spre vineri, fenomen care a fost provocat, potrivit explicaţiilor ulterioare ale unor experţi, de fragmentele rezultate dintr-o rachetă chineză care s-a dezintegrat şi a ars după ce a reintrat în atmosfera Terrei, informează Reuters.

''Mai întîi, am crezut că era un meteorit, dar apoi, după ce s-a dezintegrat, eu şi cu amicul meu am început să ne dăm seama că era vorba despre deşeuri spaţiale'', a spus Jasper Nash, autorul uneia dintre înregistrările care au circulat pe reţelele de socializare. ''A fost fascinant'', a adăugat el.

Profesorul Jonti Horner, de la Centrul pentru Astrofizică al University of Southern Queensland, a spus că spectacolul luminos a fost provocat de reintrarea în atmosferă a unei rachete chineze, lansată în 2019 pentru a plasa un satelit pe orbită.

Alţi martori ai fenomenului, cu mai puţine cunoştinţe de specialitate, au fost la început speriaţi de acea apariţie luminoasă pe cerul nocturn.

''Prima dată, nu mi-am dat seama că era vorba despre deşeuri spaţiale'', a spus Jack Robins, un alt martor care a înregistrat momentul şi l-a publicat pe reţelele de socializare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load