COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Numărul viețuitoarelor marine a scăzut brusc din cauza pescuitului în masă

Numărul viețuitoarelor marine a scăzut brusc din cauza pescuitului în masă

Biologii canadieni de la Universitatea din British Columbia, în comun cu colegii germani de la Centrul de cercetare a oceanului Helmholtz GEOMAR în Kiel și oamenii de știință de la Universitatea din Australia de Vest efectuat o analiză globală a biomasei peștilor și nevertebratelor marine în diferite bazine marine, regiuni ecologice și zone climatice și a ajuns la concluzia că numărul lor este în scădere.


Conform rezultatelor muncii, în lume se observă o scădere globală a biomasei speciilor de pești. 82% din specii sînt deja sub nivelul de recuperare necesar pentru a menține o producție durabilă.


Motivul este că aceste specii sunt prinși cu o viteză mai mare decît viteza de recuperare - 87 de populații, ale căror niveluri de biomasă sînt mai mici de 20% din ceea ce este necesar pentru a maximiza pescuitul durabil, autorii le-au clasificat în categoria "foarte rele".Potrivit oamenilor de știință, volumul actual de pește prins va fi redus, respectiv, pescarii vor încerca să compenseze lipsa producției, extinzînd zonele de pescuit, prelungind perioada de pescuit sau folosind tehnologii mai puțin blînde. Acest lucru va duce la o scădere și mai mare a numărului.


Potrivit autorilor, rezultatele studiului necesită luarea unor măsuri imediate: trebuie desemnate zone marine speciale protejate, în care pescuitul să fie absolut interzis, unde speciile biologice s-ar putea recupera.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load