COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Noua tehnologie transformă emisiile în blocuri de construcție

Noua tehnologie transformă emisiile în blocuri de construcție

Inginerii chimici de la Universitatea din New South Wales din Sydney au creat o nouă tehnologie care ajută la reciclarea emisiilor nocive de dioxid de carbon în blocurile chimice pentru producerea motorinei sintetice, metanolului, alcoolului sau plasticului


Țara Galilor, a arătat că la producerea dioxidului de zinc la temperaturi foarte ridicate prin metoda pirolizei se creează nanoparticule care acționează ca un catalizator: ele transformă dioxidul de carbon în gaz sintetizat. Acesta este un amestec de hidrogen și monoxid de carbon. Din această substanță pot fi făcute o serie de produse industriale: motorină sintetică, metanol, alcool sau plastic. Potrivit cercetătorilor, noua modalitate este mai ieftină decît cea folosită acum în industria grea.


În prezent, companiile mari produc gaze de sinteză din gaze naturale: această metodă are un număr de dezavantaje, cel mai important — la folosirea acestuia, se formează gaze cu efect de seră dăunătoare. Noua modalitate evită această problemă. Este ieftină și accesibilă.Dacă noua tehnologie va fi aprobată în condiții industriale și va fi adoptată de comunitatea globală, atunci acesta va fi un nou pas spre trecerea la producția verde fără deșeuri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load