COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Noua nanomembrană va genera mai multă energie verde

Noua nanomembrană va genera mai multă energie verde

Oamenii de știință de la Universitatea Rutger din Statele Unite ale Americii au prezentat o nouă nanomembrană care va permite generarea energiei regenerabile, folosind diferențele chimice dintre apa sărată și cea dulce. Cercetătorii sunt siguri că în acest fel vor putea obține capacități suplimentare care sînt egale cu energia a 2 mii de reactoare nucleare.

Conform calculelor preliminare de laborator, noua nanomembrană va ajuta la generarea de energie suplimentară de la 37 de mii de metri cubi de apă dulce, pe care rîurile le deversează anual în ocean.

Nanomembrana folosește proprietatea apei sărate, care constă din ioni. Oamenii de știință știau că, în timp ce sarea se dizolvă în apă, ionii se separă și se pot deplasa liber. Dacă creați un rezervor divizat în care să păstrați ioni pozitivi și negativi, atunci de la ei puteți obține o sursă constantă de curent electric.


Dezechilibrul de încărcare între cele două părți a fost în unele cazuri atît de puternic încît, potrivit cercetătorilor, acestea ar putea genera aproximativ 30 MWh pe an. Acest lucru este suficient pentru a alimenta peste 400 de case.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load