X 

Ninsorile abundente din Japonia au provocat moartea a 17 oameni în zece zile

27 dec. 2022,, 03:00   Ştiinţă şi IT
1537 0

Căderile masive de zăpadă în majoritatea regiunilor din Japonia au dus la moartea a 17 persoane în ultimele zece zile, potrivit unui bilanţ provizoriu publicat de o agenţie guvernamentală, luni, iar mii de locuinţe de pe teritoriul ţării s-au confruntat cu pene de electricitate.

Zăpada a căzut din abundenţă în ultimele zile pe insula principală a arhipelagului nipon, Honshu, situată în largul Mării Japoniei, precum şi pe insula nordică Hokkaido. Un număr de 17 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte zeci au fost rănite din cauza intemperiilor începînd cu 17 decembrie, potrivit agenţiei nipone pentru gestionarea catastrofelor, relatează AFP, citat de Agerpres. Postul public de televiziune NHK a relatat despre mai multe cazuri de accidente mortale suferite de persoane vîrstnice care au ieşit să îndepărteze zăpada din jurul locuințelor sau de pe acoperişul caselor.

În Hokkaido, zeci de mii de locuinţe s-au confruntat cu pene de curent în ultimele zile, dar alimentarea este în prezent complet restabilită. Agenţia Meteorologică Japoneză (JMA) le-a recomandat locuitorilor din regiunile afectate să nu pornească la drum după ce mai multe vehicule au rămas blocate. Acest episod de ninsori din Japonia ar trebui să scadă în intensitate începînd de luni, potrivit JMA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий