COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7954

NASA va studia elementele chimice din Calea Lactee cu un nou telescop

20 oct. 2021,, 21:00   Ştiinţă şi IT
1217 0

NASA preconizează lansarea, în 2025, a unui nou telescop care va avea drept misiune studierea istoriei formării galaxiei Calea Lactee, din care face parte şi sistemul nostru solar, a anunţat Agenţia spaţială americană, potrivit DPA.

Telescopul cu raze gama, denumit Compton Spectrometer and Imager (COSI), a fost selectat de un comitet de oameni de ştiinţă şi ingineri din cele 18 propuneri colectate de NASA în 2019, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

''COSI va răspunde întrebărilor despre originea elementelor chimice din galaxia noastră, Calea Lactee, componente esenţiale pentru formarea Terrei'', a precizat administratorul asociat al NASA, Thomas Zurbuchen.

COSI va studia radiaţia gama de la atomii radioactivi produşi cînd stelele masive au explodat pentru a cartografia unde s-au format elementele chimice din componenţa Căii Lactee. Misiunea va cerceta totodată originea misterioasă a pozitronilor din galaxia noastră, cunoscuţi şi sub denumirea de antielectroni - particule subatomice cu masa egală cu a electronului, dar sarcină pozitivă, se mai precizează în comunicatul NASA.

Costurile misiunii se ridică la circa 145 de milioane de dolari şi nu includ lansarea în sine, potrivit Agenţiei spaţiale americane.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X