X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

NASA va face un anunț important despre Marte

16 apr. 08:30   Ştiinţă şi IT
3363 0

NASA se pregătește să facă astăzi un anunț important care ar putea dezvălui viitorul misiunii americane pe Marte.

Mars Return Sample (MRS) își propune să aducă solul marțian înapoi pe Pămînt, dar progresul misiunii a fost incert de cînd un raport a criticat anul trecut "bugetul nerealist", transmite dcnews.ro.

Cu toate acestea, anunțul de astăzi a stîrnit speranța că NASA ar putea dezvălui calendarul și bugetul pentru următoarea etapă a acestei misiuni științifice provocatoare.

În mod interesant, NASA spune că probele ar putea în sfîrșit să ajute la găsirea unui răspuns la una dintre cele mai mari întrebări rămase în urma explorării spațiale - dacă există sau nu viață dincolo de Pămînt.

NASA a declarat: "Întoarcerea mostrelor va ajuta, de asemenea, la căutarea de către NASA a unor semne de viață străveche".


Misiunea MRS a început în februarie 2021, cînd roverul Perseverance al NASA a aterizat pe suprafața marțiană.

De atunci, Perseverance a călătorit alături de elicopterul Ingenuity Mars în jurul craterului Jezero, colectînd mostre de rocă.

Planul inițial era ca NASA să trimită un lander secundar pentru a colecta eșantioanele de pe Ingenuity și a le aduce pe acestea pe Pămînt pentru a fi analizate.

Se consideră că aceste mostre au o valoare științifică extrem de mare și ar putea ajuta oamenii de știință să descopere cum ar fi fost vremea și clima de pe Marte în trecutul îndepărtat.

Cu toate acestea, misiunea se află pe un teren șubred încă de anul trecut, după ce a fost criticată de un raport independent

NASA a declarat: "Roverul Perseverance al NASA colectează mostre științifice convingătoare care îi vor ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă istoria geologică a planetei Marte, evoluția climei sale și să se pregătească pentru viitorii exploratori umani".

Cu toate acestea, misiunea se află pe un teren șubred încă de anul trecut, după ce a fost criticată de un raport independent.

Acesta a criticat MSR pentru că a avut "un buget, un calendar și un set de așteptări nerealiste încă de la început".

Autorii raportului au scris, de asemenea, că misiunea "nu este pregătită pentru a fi condusă în mod eficient".

Acest lucru a fost urmat aproape imediat de reduceri bugetare semnificative pentru ca NASA să fie scoasă din misiunea MSR.

Comitetul de credite al Senatului și al Camerei Reprezentanților a aprobat un nou buget care includea o reducere de 454.080.000 de dolari pentru misiune.

Calendarul inițial al NASA sugera că o navă orbitală va fi lansată încă din 2027, urmată de un modul de aterizare în 2028.

NASA convoacă acum o conferință pentru a discuta despre misiune și este posibil să vedem primele detalii concrete despre următoarea misiune pe Marte.

Dacă este așa, acest lucru ar marca un pas înainte semnificativ pentru ambițiile agenției cu privire la Planeta Roșie

0
1
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав