COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7906
Criza energetică stiri: 515

NASA recrutează patru femei şi şase bărbaţi pentru a se antrena ca viitori astronauţi

8 dec. 2021,, 02:00   Ştiinţă şi IT
918 0

Agenţia spaţială americană NASA a prezentat luni patru femei şi şase bărbaţi care au fost selectaţi drept candidaţi la postul de astronaut pentru a participa la antrenamente în vederea misiunilor viitoare.

Administratorul NASA, Bill Nelson, i-a prezentat pe membrii clasei din 2021 de candidaţi la postul de astronaut, prima clasă nouă din ultimii patru ani, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Ellington Field, lîngă Centrul Spaţial Johnson al NASA din Houston.


Cei 10 noi candidaţi la postul de astronaut au fost aleşi din peste 12.000 de solicitanţi, potrivit unui comunicat al NASA.

"Astăzi salutăm 10 noi exploratori, 10 membri ai generaţiei Artemis, clasa de candidaţi la postul de astronaut a NASA din 2021", a spus Nelson.

"Singur, fiecare candidat are 'ceea ce trebuie', însă împreună ei reprezintă crezul ţării noastre: E pluribus unum - din mulţi, unul", a adăugat el.

Cei zece aplicanţi au între 32 şi 45 de ani şi provin din regiuni diferite ale Statelor Unite.

Astronauţii stagiari se vor prezenta la serviciu în ianuarie pentru a începe doi ani de pregătire.

Antrenamentul candidaţilor la postul de astronaut se încadrează în cinci categorii majore: operarea şi întreţinerea sistemelor complexe ale Staţiei Spaţiale Internaţionale, antrenamente pentru ieşiri extravehiculare în spaţiu, dezvoltarea abilităţilor complexe de robotică, operarea în siguranţă a unui avion de antrenament T-38 şi cunoştinţe de limba rusă.

Cerinţele solicitate aplicanţilor au fost: cetăţenia americană, diplomă de master într-o materie legată de ştiinţele naturii, cel puţin doi ani de experienţă profesională sau cel puţin 1.000 de ore de pregătire pentru zbor şi un test de fitness.

Odată cu adăugarea celor 10 membri ai clasei din 2021, NASA a selectat pînă în prezent 360 de astronauţi de cînd a început să facă acest lucru, în 1959.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X