Arşiţa stiri: 164
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

NASA a descoperit o rocă misterioasă pe Marte

21 iun. 23:00   Ştiinţă şi IT
3224 0

Roverul "Perseverance" al NASA aflat pe Marte a găsit o piatră deschisă la culoare, nemaivăzută pînă acum, într-un cîmp de roci întunecate de pe planetă. O astfel de constatare devine o nouă descoperire privind geologia Planetei Roșii.

Se menționează că roverul a dat peste piatră în timp ce traversa regiunea Neretva Vallis, care conține urmele unui rîu antic care a existat în urmă cu miliarde de ani.

Perseverance a schimbat cursul pentru a evita terenul accidentat, traversînd un cîmp de dune pentru a ajunge la un deal numit Mount Washburn, relatează Noi.md cu referire la unian.

Imaginile realizate de rover pe noul traseu arată că dealul este acoperit de bolovani. Unii dintre aceștia fiind descriși de NASA ca fiind "un tip care nu a mai fost observat pînă acum pe Marte".

Roverul a observat, de asemenea, proeminențe stîncoase, de culoare deschisă, care reprezintă, probabil, fie roci vechi scoase la suprafață de eroziunea rîului, fie sedimente care au umplut albia.


Roca ciudată a fost numită Atoko Point și a fost detectată de instrumentele de la bordul roverului ca fiind formată din minerale de piroxen și feldspat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав