Criza energetică stiri: 1715
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Nanotiranii s-au dovedit a fi nu o specie aparte de dinozauri, ci pui de tiranozauri

4 ian. 2020,, 05:00   Ştiinţă şi IT
2725 0

Dinozaurii în miniature, nanoteranii, s-au dovedit a fi nu o specie separată, ci pui de tiranozauri. Această concluzie se bazează pe analiza oaselor nanotiranilor de către cercetători de la Universitatea din Carolina de Nord.


În ultimii ani, oamenii de știință au revizuit aspectul tiranozaurilor - cei mai cunoscuți dinozauri care au trăit în perioada Cretacică cu aproximativ 68-66 milioane de ani în urmă. În special, acum paleontologii presupun că tiranozaurii erau creaturi cu pene care se mișcau rapid, dar nu reptile cu solzi și dinți.


Astfel, cercetătorii au analizat oasele nanotiranilor (Nanotyrannus lancensis) - tiranozauri pitici, care pînă acum erau considerați o specie separată de șopîrle. Analiza „inelelor anilor”, care fac posibilă stabilirea vîrstei reptilelor, a arătat că aceștia sînt pui de tiranozauri și nu o specie separată de reptile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?