COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Motivul secării rîului Colorado sînt schimbările climatice

Motivul secării rîului Colorado sînt schimbările climatice

Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au stabilit că singurul motiv pentru secarea rîului Colorado sînt schimbările climatice. Modelarea pe calculator a arătat că acesta în viitor s-ar poate usca în totalitate.


Cercetătorii au explicat că schimbările climatice au afectat în primul rînd rezervele stratului de zăpadă din bazinul rîului Colorado, care îl alimenta. Dacă anterior cea mai mare cantitate de apă, care era produsă aici din cele mai vechi timpuri, nimerea în albia rîului, acum ea se evaporă. De aceea, cea mai mare cantitate a apei care ar trebui să ajungă în rîu se evaporă.


Modelările climatice au demonstrat, de asemenea, că pe viitor va apărea o amenințare de secare în totalitate a rîului Colorado. Acest lucru va afecta aproximativ 40 de milioane de locuitori din SUA, precum și numeroase terenuri agricole din sud-vestul țării.Cercetătorii de la Universitatea din Colorado au remarcat că aceste semne "ar trebui să alarmeze societatea". deoarece acest lucru va duce la o lipsă acută de apă în unele regiuni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load