COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Morminte antice, găsite la refluxul Mării Saiansk

Morminte antice, găsite la refluxul Mării Saiansk

Arheologii de la Institutul de Istorie a Culturii Materiale a Academiei Ruse de Științe (Sankt Petersburg) au rezumat cercetările celui mai mare monument al epocii hunilor - mormîntul de pămînt Ala-Tey I.

Monumentul a fost descoperit în 2015 de către Expediția Arheologică Tuva, iar din 2016 aici au fost efectuate cercetări periodice. Marea Saiansk s-a întins pe sute de kilometri pe cîmpiile din bazinul Tuva, ascunzînd sub ape o mulțime de dovezi ale existenței aici a omului antic. Pe 900 de metri pătrați din suprafața monumentului (a patra parte a sa), au fost descoperite 19 morminte de diferite tipuri: înmormîntări în lăzi de piatră și cutii din lemn, înmormîntări în gropi de pămînt. În total, au fost găsiți 7 bărbați, 8 femei și 4 copii.

Vasele ceramice situate deasupra mormintelor, probabil, serveau ca lămpi. În mormintele bărbaților au fost găsite ornamente de fier: centuri, capete de centură din bronz, catarame de fier pentru pantofi. În îngropările femeilor erau catarame de plăci de bronz care înfățișau tauri, catarame din jet sibian, oglinzi chinezești din bronz, inele de bronz, imitații de cochilii, numeroase mărgele și bisere. În total au fost găsite 289 artefacte și 180 de articole.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load