Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Microplasticul afectează nu numai oamenii, ci și larvele de homar

9 iul. 2020,, 04:00   Ştiinţă şi IT
2731 0

Un nou studiu realizat de laboratorul de științe biologice Bigelow arată că poluarea oceanului cu microplastic afectează viața homarilor în orice stadiu al acesteia. Particulele de microplastic înrăutățesc nutriția și respirația animalelor.


Fibrele de microplastic ajung în ocean din apele uzate, de asemenea, ele se pot forma și în ocean, pe măsura descompunerii materialelor mai mari. Obiectele din plastic tind să plutească la suprafață unde sînt expuse la lumina soarelui și valuri care, în cele din urmă, distrug plasticul pînă la particule mici.


Homarii tineri trec prin patru etape în timpul dezvoltării lor. Cercetătorii au descoperit că fiziologia fiecărei etape determină modul în care animalele interacționează cu fibrele din plastic. Cei mai tineri homari nu au consumat plastic, dar acesta a început să se acumuleze sub cochiliile care le protejează branhiile. În experimentele în care larvele au fost expuse la un număr mare de fibre, cele mai tinere exemplare supraviețuiau cu cea mai mică probabilitate.


Larvele mai bătrîne de homari nu au acumulat fibre sub cochilii, dar au înghițit particulele care s-au adunat în sistemul digestiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?