COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Medicii au spus ce au avut în comun pacienții decedați de COVID-19

Medicii au spus ce au avut în comun pacienții decedați de COVID-19

Potrivit unui raport al portalului NeuroscienceNews, cercetătorii au identificat mai multe simptome comune la pacienții care au murit de coronavirus în orașul Wuhan din China.

Experții au examinat cu atenție toate simptomele, datele de laborator, rezultatele testelor și managementul clinic, după care au efectuat o analiză statistică.


S-a dovedit că cea mai mare rată a mortalității a fost în rîndul bărbaților cu vîrsta peste 50 de ani cu boli cronice neinfecțioase. Vîrsta medie a pacienților decedați a fost de 65,8 ani, iar 72,9% dintre aceștia au fost bărbați.


Cele mai frecvente simptome ale bolii au fost creșterea temperaturii, dificultăți de respirație și oboseală. Hipertensiunea, diabetul și boala eschemică au fost cele mai frecvente boli însoțitoare. Puțin peste 80% dintre pacienți aveau un nivel foarte scăzut de eozinofile.Complicațiile au inclus insuficiență respiratorie, șoc, sindrom respirator acut și aritmie cardiacă. Majoritatea pacienților studiați au murit din cauza insuficienței poliorganice.

Cercetătorii consideră că cursul pandemiei se poate schimba pe măsură ce virusul mutează. Datorită acestei schimbări, comunitatea medicală trebuie să actualizeze constant datele despre coronavirus.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load