COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lupii s-au dovedit capabili să analizeze acțiunile oamenilor

Lupii s-au dovedit capabili să analizeze acțiunile oamenilor

Lupii pot analiza acțiunile oamenilor și ale altor animale, ceea ce le-a permis să învețe să înțeleagă oamenii. Anterior, s-a crezut că această capacitate a apărut în procesul de comunicare cu omul, scrie National Geographic.


O echipă de cercetători de la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena a efectuat o serie de experimente cu implicarea a 11 lupi nord-americani și 14 cîini cu vîrsta de 5-7 luni. Toate animalele au crescut în captivitate. Oamenii de știință erau interesați de reacția animalelor, în prezența cărora au ascuns mîncarea.


Atît lupii, cît și cîinii au găsit de la două pînă la patru ori mai des mîncarea dacă au văzut cum este ascunsă. Pe baza acestui fapt, oamenii de știință au ajuns la concluzia că animalele nu se bazează numai pe simț, ci și pe analiza acțiunilor altora. În același timp, lupii au luat numai alimente ascunse de om, iar momeala îngropată de cîini nu i-a interesat. Cîinii nu au demonstrat o astfel de diferență de comportament. Cercetătorii cred că lupii au considerat cîinii un fel de" testeri": nu au avut încredere în mîncarea pe care nu a mâncat-o un alt animal.După ce au efectuat o serie de experimente, oamenii de știință au ajuns la concluzia că lupii au abilități sociale și analitice bune și pot învăța de la reprezentanții altor specii. Această abilitate le-a permis să învețe să înțeleagă oamenii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load