COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Localnicii se plîng pe mirosul și culoarea apei din Baikal: procuratura și Comitetul de anchetă al FR au început verificarea

22 aug. 2020,, 01:00   Ştiinţă şi IT
1611 0

Procuratura de mediu a organizat un control al lacului Baikal după plîngerile localnicilor privind înnegrirea apei și mirosul de canalizare, iar în zonă s-au îndreptat angajații Procuraturii mediului pentru a verifica datele.


După cum a anunțat Procuratura interregională din Baikal pentru Taiga.info, controlul a avut loc pe 20 august, cu participarea procurorului, experților Rostrirodnadzor și Comitetulul de anchetă. Dacă va fi depistată o poluare gravă, infractorii vor fi trași la răspundere penală.


Specialiștii au luat deja probe de apă. Între timp, angajații Departamentului de supraveghere intenționează să evalueze calitatea instalațiilor de tratare a apelor reziduale. Se așteaptă ca rezultatele analizei probelor să fie pregătite în decurs de o săptămînă.


Potrivit agenției, anterior locuitorii din raionul Kabanskii Buryatia s-au plîns în repetate rînduri de starea apei.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽