COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Legătura între grupa de sînge și coronavirus

Legătura între grupa de sînge și coronavirus

La nivel mondial, oamenii de știință caută răspunsuri la întrebări esențiale în legătură cu noul coronavirus.

Deocamdată, se cunoaște foarte puțin despre acest virus extrem de periculos. Primii care au făcut studii complexe pe acest virus au fost cercetătorii din Wuhan și Shenzen. Aceștia au ajuns la o concluzie comună și anume, că există o legătură între grupa de sînge a fiecărei persoane și noul coronavirus.

Informațiile oamenilor de știință sînt folosite pentru dezvoltarea unui vaccin prin care să se stopeze evoluția acestui virus, transmite evz.ro.


Așadar, există o legătură între grupele de sînge și vulnerabilitatea unora sau altora în fața noului coronavirus.

Astfel, persoanele care au grupa A prezintă un risc ridicat de a contacta noul virus, mai mare decît ceilalți.

La capătul opus s-ar afla cei cu grupa de sînge 0, care ar avea o imunitate mai ridicată în fața COVID-19. Studiul întreprins a fost realizat pe un eșantion de 2200 de pacienți, iar rezultatele au fost prezentate în luna martie.

Cercetătorii nemți au întărit și ei această ipoteză, publicînd în New England Journal of Medicine o lucrare, aparținînd Universității din Kiel, care arată că persoanele care au grupa A se pot îmbolnăvi mult mai ușor de coronavirus și mai mult decît atît, pot dezvolta simptome puternice. Studiul lor s-a bazat pe analiza a 1610 persoane aflate la terapie intensivă în Italia și Spania.

Cercetătorii de la Massachusetts General Hospital și Beth Israel Deaconess Hospital răstoarnă această ipoteză și susțin contrariul.

„Studiul publicat săptămîna aceasta ar putea contracara o parte din informațiile apărute anterior. Am arătat print-o analiză detaliată că nu avem niciun motiv să credem că grupa de sînge ar putea influența severitatea infecției, pe care am definit-o ca necesitînd intubare sau ducînd la deces”, a spus Dr. Anahita Dua, coordonatoarea studiului.

Totuși Dr. Jacques Le Pendu, cercetător la Institutul Medical francez INSEM, a arătat că persoanele care au grupa de sînge 0 au într-adevăr un risc mai scăzut de a dezvolta probleme de coagulare, frecvent apărute în infecția cu coronavirus, ceea ce ar putea explica descoperirile de la începutul pandemiei.

Un alt medic renumit, care este specialist în boli cardiovasculare și farmacologie, Prof. Dr. Sakthivel Vaiyapuri, de la University of Reading, Marea Britanie are un alt punct de vedere.

„Cei care au grupa de sînge A nu trebuie să se alarmeze, la fel cum nici cei cu grupa de sînge 0 nu trebuie să fie prea relaxați. Din datele pe care le avem pînă acum, grupa 0 pare a avea un ușor efect protectiv, însă nu pare a fi foarte relevant. Mai avem foarte multe variabile de analizat pînă putem publica ceva cert”, a spus Dr. Vaiyapuri.

Acesta, împreună cu cei de la Universitatea Thi-Qar din Irak, desfășoară în prezent un amplu studiu, pe 8.000 de persoane, pentru a vedea dacă există vreo legătură între grupa de sînge și severitatea simptomelor coronavirozei, dar pînă în prezent nu au tras o concluzie clară.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load