COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Istoricii au descoperit ce a accelerat revoluția neolitică

Istoricii au descoperit ce a accelerat revoluția neolitică

Specialiștii au descoperit că cea care a accelerat revoluția agricolă în neolitic nu a fost nicidecum productivitatea muncii.


Pentru prima dată, umanitatea a început să se ocupe cu agricultura în Mesopotamia în urmă cu aproximativ 11,5 mii de ani. Ulterior, practica creșterii culturilor agricole și creșterea animalelor a apărut în zeci de alte locuri din întreaga lume independente unele de altele. Arheologii au numit această tranziție revoluție neolitică (sau neoliticizare).
Economiștii de la Universitatea Națională Gyeongbuk din Coreea de Sud au oferit o nouă explicație pentru revoluția neolitică.


Conform modelului lor, sistemul de drepturi de proprietate privată recunoscute reciproc era atît o condiție preliminară pentru a se ocupa cu agricultura, cît și un mijloc de limitare a conflictelor dintre membrii comunității. Proprietatea privată a existat printre mai multe grupuri de vînători-culegători. Printre aceste grupuri, agricultura era mai utilă, deoarece era mai ușor să fie stabilită proprietatea asupra culturilor domestice și a animalelor domestice, decît asupra resurselor sălbatice ale vînătorilor-culegători. Agricultura a devenit populară deoarece a facilitat aplicarea drepturilor asupra proprietății private.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load